0

Sæt havemøblerne ind om vinteren

Sæt havemøblerne ind om vinteren

Danmarks kolde vintervejr er ikke godt for dine havemøbler. Derfor skal du helst sætte havemøbler ind om vinteren for bedst mulig vedligeholdelse. Snart skal du tage havemøblerne ind fra haven, så de bliver skånet fra den kolde danske vinter. Men hvor skal de sættes ind, hvornår skal de tages ind fra haven og hvordan skal havemøbler vedligeholdes over vinteren? Det får du svaret på her!

Opbevar havemøbler i et køligt, overdækket rum

Nogle havemøbler behøves slet ikke at tages ind henover vinteren. Men hvis du vil holde dine havemøbler pæne, så skal de helst sættes ind om vinteren. Det er en fordel at opbevare havemøbler i et køligt samt overdækket rum. Dette kan for eksempel være i et haveskur, garage eller en overdækket terrasse. Hvis du ikke sætter dine havemøbler ind om vinteren, skal du helst putte et overtræk på dem for at holde dem bedst muligt.

Sæt havemøblerne ind afhængig af vind og vejr

Hold dine havemøbler pæne henover vinteren

Hvis dine havemøbler er begyndt at se en smule slidte ud henover vinteren, så kan du sagtens vedligeholde og gøre dem pæne igen. Du kan for eksempel slibe dem med sandpapir for at glatte ridser ud, og sørge for at rense dem for blandt andet olie, fedt og støv. Dette vil holde dine havemøbler pæne over vinteren – især hvis du også har husket at sætte dem indenfor, mens det kolde vejr står på.

Forbered dine havemøbler på sommeren

Før det bliver forår eller sommer igen, kan du også med god samvittighed gøre dine havemøbler klar til sommersæsonen. Det er for eksempel en god idé at give havemøblerne en omgang træbeskyttelse eller maling for at gøre havemøblerne klar til varmen. Hvis havemøblerne er blevet beskidte og medtagne henover sommeren, så er en grunding rengøring med brun sæbe aldrig skidt. Dette skal du selvfølgelig huske at gøre, inden du giver dine havemøbler en omgang maling eller træbeskyttelse.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *